logo-CTR

Customs
& Trade
Regulatory
Law Firm

Being in control

Welkom bij Customs & Trade Regulatory Law Firm.

In de turbulente wereld van de internationale handel is het cruciaal om controle te hebben over de in- en uitvoer van goederen. Maar dit is ook ingewikkeld. Ondernemingen worden geconfronteerd met toenemende globalisering van de internationale handel. De internationale concurrentie neemt toe en er komen voortdurend nieuwe producten, productielanden en afzetmarkten bij. Er is sprake van een bijna ongebreidelde innovatie. Crisis en kansen wisselen elkaar af.

Wat de internationale handel vooral ingewikkeld maakt is de toename van complexe regelgeving op wereld, Europees en nationaal niveau. Daarnaast verscherpen overheden het toezicht en nemen de bevoegdheden van de autoriteiten toe.

control

Hoe we werken

Wat kan CTR Law voor u betekenen?

Hoe zorgt u ervoor dat u de uitdagingen op het gebied van internationale handel en douane regelgeving onder controle hebt, en houdt? Hoe zorgt u ervoor dat het logistieke proces hierbij zo min mogelijk oponthoud oploopt? Hoe zorgt u ervoor dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan? En vooral ook: dat u niet teveel betaalt?

Hiervoor is kennis van wet- en regelgeving en ervaring met Europese en nationale instanties onontbeerlijk.

CTR Law heeft deze kennis en ervaring in huis!

Wij combineren meer dan veertig jaar ervaring met specialistische kennis èn een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk.

Wij zoeken samen met u naar duurzame en geïntegreerde oplossingen voor uw internationale uitdagingen. Oplossingen die waarde toevoegen door meer proces efficiency, lagere kosten en minder risico’s. Zo bent en blijft u „in control”.

Over ons

CTR Law is een Nederlands douaneadvies kantoor, opgericht door mr. André Jansen.

André is civilist en fiscalist. Hij werkte tijdens zijn loopbaan van ruim veertig jaar bij de Belastingdienst en bij een aantal grote advies- en advocatenkantoren. Hij kent de ins en outs van de Nederlandse Douane en Belastingdienst en kan zijn cliënten daarom de optimale combinatie bieden van kennis en ervaring.

André is gespecialiseerd in fiscale en niet-fiscale regelgeving met betrekking tot in- en uitvoer van goederen. Denk hierbij aan import- en export controle, douanerechten, accijnzen, antidumping heffingen en BTW.

André adviseert zijn nationale en internationale cliënten op bovengenoemde vakgebieden. Daarnaast adviseert hij bij due diligences, pre-audits, door de Belastingdienst uitgevoerde controles en het sluiten van compromissen met douane- en BTW-autoriteiten en het Ministerie van Financiën.

Door zijn jarenlange ervaring kan André buigen op een breed netwerk van nationale en internationale contacten.

André is of counsel bij Kneppelhout & Korthals advocaten in Rotterdam. In die hoedanigheid vertegenwoordigt hij zijn cliënten in fiscale bezwaar- en beroepsprocedures voor de Nederlandse rechter en het Europese Hof van Justitie.

Daarnaast is André Global Customs Manager bij Transfer Pricing Associates in Amsterdam.

meet_shape
ship_shape

Expertises

⚬  Europees en nationaal douanerecht
⚬  Internationale Handel
⚬  Importcontrole
⚬  Exportcontrole
⚬  (Inter)nationale en
  EU douaneregelgeving

⚬  Douanewaarde
⚬  Tariefindeling en BTI’s
⚬  Oorsprong
⚬  Antidumping heffingen
⚬  Accijnswetgeving
⚬  BTW bij in- en uitvoer

Contact

Neem contact met ons op
CTR Law
André Jansen
aj@ctr-law.com
+31 6 55 815 974

contact_2

Naam:

Uw E-mail adres:

Onderwerp:

Bericht: